torstai 4. maaliskuuta 2010

Hei Retroruokaa!



Piti nyt vähän fiilistellä 60-lukulaisittain ja yllättää Alfa retrosti lihamurekkeen kasvis versiolla..eli soijamureke, jossa keitettyjä kananmunia sisällä,kyytipojaksi perunamuussia,herne-maissi-paprikaa ja salaattia. Jälkkäriksi tietenkin cappucinot sillä omalla mahti keittimellä ( ! ) ja TIIKERIKAKKUA! Eipä oo vuosiin tullu leivottua tuota mummokakkua ja arvatenkin se oli aivan sairaan hyvää!
Alfakin taisi olla tyytyväinen. Onpa ollut kodinhengetär olo tänään..
Soijamurekkeen ohje tulee tässä;

3 dl soijarouhetta
2 dl korppujauhoja
2 dl soijakermaa
1 sipulikeittopussi
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
paprikamaustetta
jauhelihamaustetta
mustapippuria
1 kananmuna
täyte:
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Keitä munat. Laita korppujauhot ja neste kulhoon turpoamaan,skoita joukkoon mausteet ja sipulikeittopussi. Turvota myös soijarouhe. Sekoita korppujauhoseoksen joukkoon muut aineet paitsi keitetty kananmuna.
Taputtele mureketaikina öljytylle leivinpaperille suorakaiteen muotoiseksi n. 30 cm pitkäksi levyksi. Kuori munat. Aseta munat pitkittäin murekelevyn keskelle. Nosta murekkeen reunat munien yli ja muotoile mureke pitkulaiseksi kostutetuin käsin.
Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Paista 175 astetta n.1 tunti.

Tiikerikakun ohje löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti