torstai 25. maaliskuuta 2010

Kiiressä ruokaa



Huh!
Mun ja Fridan viikko on ollut kaoottinen, me ollaan tehty koko alkuviikko töitä ja viikonloppuna oltiin siellä itä- suomessa, joten normaali hengailu on jäänyt aika vähiin ja rutiinit on ihan miten sattuu..Frida on ollut ihan mahtava assari, palaverit ja ostosreissut meni ilman suurempia itkuja ja kommelluksia. No mainos on nyt purkissa ja mulla alkaa ennakko tehtävien intensiivinen teko. Tänään oli pitkästä aikaa, aikaa tehdä ruokaa ja tein jämä pataa kuvauksista jääneistä rekviruuista, hyvää tuli!
Frida sai Lappeenrannnasta mukaan hienot hanskat ( joita voi kekseliäästi käyttää myös töppösinä..), Kiitos Mari! Ja kevät takkki saatiin Kummitädin tekemänä, kiitos Marja ( meidän onni, että takki oli Vekelle liian pieni! )NIin, että kyllä sitä kevättä taas kelpaa näissä kamppeissa viettää.

Jämäpata
5 porkkanaa, kuori ja kuutioi
5 perunaa, kuori ja kuutioi
1/2 purjo, puhdista ja leikkaa renkaiksi
2 tl paprikajauhetta
1 parsakaali
1/2 l vettä
1 prk vihreää pestoa
125 g ruohosipuli tuorejuustoa
200g bulgarian jogurttia

Kuullota isossa kattilassa oliiviöljyssä ja paprika mausteessa n.5 min.
Lisää 1/2 l vettä ja kasvisliemikuutio.
Kiehauta kannen alla n. 10 min.
Lisää parsakaalin nuput, pesto ja tuorejuusto.
Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää lopuksi bulgarian jogurtti.
Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Huh!
Mine and Frida's week has been chaotic, we are being made throughout the first week of work and the weekend we were there in eastern Finland, so the normal hanging out has not been time to a minimum and routines is just what happens .. Frida has been a really awesome assistent, meetings and shopping trips went without any major crying and mishaps. Well advertising is now done and I begin an intensive pre-award functions. Today I had time to cook and I did odd-come-short descriptions left over props food and it was good!
Frida got from Lappeenranta fine gloves (which can also be used inventively booties ..) Thank you Mari! And spring jacket was made up by the Godfather Aunt, thank Marja (our good fortune that the jacket was too small for Veke!), So now it's really good hang out in these clothes.

Left over prop food
5 carrots, peel and dice
5 potatoes, peel and dice
1 / 2 leek, cleaned and cut rings
2 teaspoons sweet pepper spice
1 broccoli
1 / 2 l water
1 can of green pesto
125 g cottage cheese with chives
200 g Bulgarian yoghurt

Fry carrots, potatoes and leek in olive oil in a large saucepan and sweet pepper about 5 min.
Add 1 / 2 liters of water and vegetable bouillon cube.
Bring to a boil under the lid for about 10 min.
Add broccoli buds, pesto and fresh cheese.
Let sit for a low heat with lid on until vegetables are cooked.
Finally, add the Bulgarian yoghurt.
Serve with white bread.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti